25 Ekim 2017 Çarşamba




BERRE


nazanss.blogspot.com


Taşlar – Kıyamet
2023




Taş tabletlere yapılmış olan şarap tanrısı Dionysos, bir elinde haça benzer bir işaret diğer elinde ise şarap için üzümler… Ürgüp’te nereye giderseniz size şarap ikram ederler…

Dükkânlarda özellikle şarap ikramı çok ünlüdür. Çömlekçilikle de çok uğraşılır Ürgüp’te ve oralarda ikram yine şaraptır. Bakın nasıl farklı bir yer orası. Nerede, hangi şehirde gittiğiniz yerlerde şarap ikram ederler ki! Burası sihirlidir demiştim.

Peribacalarını gördüğünüzde ne kadar şaşırırsanız şaşırın hiçbir peribacası sizi yeraltı şehirlerine girdiğiniz ve oralarda gezdiğinizde gördükleriniz kadar şaşırtmayı başaramayacaktır.

Yeraltı şehirlerine akıl sır erdirmek ne mümkün. Korkuyorsunuz. Sizlere yeraltı şehirlerini başka bir şekilde anlatmak istemedim. Kapadokya’nın internet sitesindeki bir yazıyı birebir aktardım ki, tam anlayabilesiniz…

Atlas; Yunan Mitolojisinde Iapetos ile Klymene 13 çocuğundan en güçlü olanıdır. Olympos’a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Bu mitolojik dayanakla, tıpta kafatasını taşıyan ilk omura atlas adı verilmiştir. Atlas güçtür.

Buradaki Atlasta çok güçlüdür. Zehir gibi gözleri vardır.
Berre; Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye, diğeri Zeynep Binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri Berre idi. Ayrıca üvey kızının adı da Berre iken onu Zeynep olarak değiştirmiştir.  Berre’nin manası temizleyicidir.  Ancak o kendi nefsini temizler diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir.  Berre isminin kökeni Arapçadır.



Nazan Şara Şatana

nazanss.blogspot.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder