Şef
Deniz Orhun
nazanss.blogspot.com
Ne
güzel kadınlarımız var bizim. Türk Kadını deyip geçmeyeceksin, biraz durup
düşüneceksin. Kadınlarımız çalışkan ve başarılı. Benim bir yazı dizim
vardır okurlarım bilirler ben başarılı kadınları gördükçe, onları tanıdıkça,
‘Eli
öpülesi Kadınlar ‘derim.
Böyle
bir bayanı tanıdım. Yakışır bir Türk kadınını.
Şef
Deniz Orhun’u…
Size
onu anlattığımda asla abartmadığımı okuyacaksınız, onu tanıyanlar az anlatmış
diyecekler, onu sevenler yüreğinin güzelliğinden söz etmemiş diyecekler, en çok
da ona konuk olanlar onun güler yüzünden, mütevazı tavrından ve sihirli
parmaklarından da yine az değinmiş diyecekler.
Ben
dilimin döndüğünce onu anlatacağım çünkü gerçekten ona hayran oldum.
Önce
o kimdir diyeceğim, nereden gelmiştir, ne okumuştur ne çizmiştir.
Sonrasında
da hani derler ya, yediğin içtiğin senin olsun, gezdiğin gördüğün yerleri
anlat. Ben öyle de demeyeceğim, ben yemek yapmak bir sanattır dediğim o sanat
şaheserlerinden söz et diyeceğim.
1974
doğumlu, Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği
ve İngiltere London College
Economics & Hacettepe Üniversitesi ortak programı
İşletme Yüksek Lisansı mezunu…
Tetra
Pak, Novartis ve Merck Sharp & Dohme ‘da çalışmış.
İsveç,
Dubai ve Brezilya’ya çeşitli görevler ile gittikten sonra Amerika’da bu işin
Harvard ‘ı olan Kendall College ‘da pastacılık ve fırıncılık eğitimi almış.
Four
Seasons Chicago’da Banquet Pastry Chef ve Union League ile Swedish Bakery’de
çalışmış.
International
Cuisine Festival’da Türkiye’yi temsil etmiş ve birincilik ödülü almış. (nedense
hiç şaşırmadım)
Birçok
Hollywood yıldızının yanı sıra, ünlü tanınmış Türk isimlere de ürünler
hazırlamış.
Bitti
diyorsunuz ama bitmedi dahası var.
Dünyaca
ünlü isimlere yemekler hazırlayan Şef Deniz Orhun; 2008 yılından beri kurucusu,
sahibi ve şefi olduğu Klemantin Açık Mutfak ve Pasta Evi’nde ve Bilgi
Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde verdiği eğitimlerle çalışmalarına Türkiye –
Amerika hattında yaşamını sürdürüyormuş.
Şuanda yapımını üstlendiği Deniz’den Mutfak Hikâyeleri TV programını hazırlayıp sunuyormuş.
İşte
ben o programdaydım.
Onu
ve müthiş ekibini o zaman tanıdım.
Hepsinin
gözlerinde sevgiyi gördüm…
Onlar
şöyle diyorlarmış.
“Bizim
programımız pastane,
Pastane
dünyasına gizemli bir yolculuk…
Zor
ve yorucu geçen günümüzü Şef Deniz Orhun özel tarifleri ile tatlandıracak…
Pastane
ile alışılagelmişin dışında pastaların, kurabiyelerin, keklerin ve
şekerlemelerin dünyasına Şef deniz Orhun’la yolculuğa çıkıyoruz.”
Ne
diyebilirim, kırk bin kere maşallah…
Dediklerine
katılıyorum.
Kalp
şeklinde kurabiye yaptı, yoksa kurabiye değildi de sihirli bir tat mıydı?
Anladın mı derseniz anlamadım. Şekli kalbe benzerken tadı kalbimi yumuşattı.
Lezzeti beni gülümsetti, Deniz’e ve oradakilere bakmak bile ruhumu
zenginleştirdi.
Canım
ne iyi ettim de bu programa konuk oldum.
Mutluyum.
Üstelik onlar diyorlar ki,
“Tatlı
tuzlu tariflerin yeni rotası Pastane, anahtarı bizde, kalbi sizin evde… “
Üstelik
tarifler akla yatkın, yaptıkları zor değil, lezzeti sonsuz, yemeklere sevgi
katıyormuş, elin lezzetli olmasının sırrı da buymuş.
Kısa
bir zaman için gittiğim yerden uzun zamanlar sonra ayrıldıysam bu işte bir
sihir var olmalı. Hepsi candan, samimi, dostlukla bakıyorlar en önemlisi
gülmeyi, gülümsemeyi biliyorlar.
Yemekle
ilgili bir tabir buraya çok iyi gidecek.
Balık
baştan kokar.
Şef
Deniz Orhun’un yanında gülünür.
‘Eli
Öpülesi Kadınlar’dan bir başkasını daha size tanıttım, siz benim yerimde
olsaydınız böyle bir değere benim dediklerimi söylemez miydiniz?
Nazan Şara
Şatana
nazanss.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder